krówka - przepisów 680

  1. Super Krówka, czyli wegańskie i bezglutenowe cukierki w zdrowej wersji :)
    Super Krówka, czyli wegańskie i bezglutenowe cukierki w zdrowej wersji :)

    Super Krówka , czyli produkt, który w ostatnim czasie stał się i jest nadal wielkim hitem Internetu! Na prawdę, Super Krówkę widziałam niemalże co dziennie na przeróżnych stronach, blogach, portalach. W końcu sama się nią zainteresowałam i sprawdziłam, o "co tyle krzyku". Myślę, że większość z Was już dobrze zna ten produkt, a niektórzy pewnie poznali go nawet od strony praktycznej(...)Jestem ciekawa jak Wam przypadł do gustu, także dajcie znać w komentarzach , a tym czasem zapraszam na recenzję jednych z najsłynniejszych cukierków obecnego czasu 😂😃 Krówki to popularne cukierki, stworzonego głównie z mleka, cukru i masła. Nazywane także ciągutkami, ze względu na taką konsystencję środka cukierka, choć występuje on także w innej wersji, a mianowicie kruchej. Ja od razu wspomnę

    Przepis pochodzi z bloga Zdrowie na języku :P, prowadzonego przez Zdrowie na języku.

  2. Ciasto - krówka - pycha
    Ciasto - krówka - pycha

     Składniki : 2 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki zwykłej 2 jajka 1 masło lub margaryna "Kasia" 4 łyżki miodu 1/2 szklanki cukru 3 płaskie łyżeczki

    Przepis pochodzi z bloga Proste Potrawy, prowadzonego przez Proste Potrawy.

  3. Ciasto Krówka - rewelacja
    Ciasto Krówka - rewelacja

    Od samego patrzenia na to ciasto ślinka leci a cóż dopiero móc go spróbować , to już istny raj :) Wcale nie przesadzam , bo ciasto miodowe przełożone bitą

    Przepis pochodzi z bloga Słodkości i nie tylko, prowadzonego przez monikaSmakoszka.

  4. Sernikowa krówka
    Sernikowa krówka

    Co lubię najbardziej niezależnie od pory roku? oczywiście sernik:) nie wiem która to już wersja sernika na moim blogu ale zdecydowanie bardzo lubię to ciacho w

    Przepis pochodzi z bloga ciastkarnia na kruchym spodzie, prowadzonego przez ciastkarnia na kruchym spodzie.

  5. Krówka serowa
    Krówka serowa

    Kolejny szary dzień bez słońca, w sumie nawet nie czuję, że dzień jt taki krótki i słońce wstaje o 10 bo niebo już od kilku tygodniu

    Przepis pochodzi z bloga ciastkarnia na kruchym spodzie, prowadzonego przez ciastkarnia na kruchym spodzie.

  6. W krainie trzech zamyślonych krówek… Marmoladka z płatków róż :)
    W krainie trzech zamyślonych krówek… Marmoladka z płatków róż :)

    Uwielbiam marmoladę różaną, a jako że nie mam dostępu do dzikiej róży, zrobiłam ją szaleńczym pomysłem z róż z ogródka. Muszę przyznać, że smak ma ciekawy

    Przepis pochodzi z bloga Smakowy Raj, prowadzonego przez Smakowy Raj Olinka.

  7. Babka krówka
    Babka krówka

    Babka, która zawsze się udaje.  Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 puszka masy krówkowej 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki oleju 1,5 łyżeczki

    Przepis pochodzi z bloga O kuchni z uczuciem, prowadzonego przez smak i uczucie.

  8. Krówka
    Krówka

    Nasze ciasto na niedzielę:) Bardzo szybko się robi...gdy spodziewasz się gości... Przepyszne i nieskomplikowane. Od samego patrzenia na to ciasto  ślinka leci... Składniki; 7

    Przepis pochodzi z bloga Anioły w kuchni, prowadzonego przez Anioły w kuchni.

  9. Szyszki z ryżu i krówek
    Szyszki z ryżu i krówek

    Szyszki chodziły za mną już od dawna. Najpierw nie mogłam nigdzie dostać ryżu, a później pojawiły się szparagi, truskawki, rabarbar i o ciężko zdobytej paczce ryżu

    Przepis pochodzi z bloga bistro mama, prowadzonego przez bistro mama.

  10. Krówka z chrupiącym kremem budyniowym
    Krówka z chrupiącym kremem budyniowym

    Słodkie … bardzo słodkie … ale od czasu do czasu taka porcja słodyczy na pewno nie zaszkodzi!Połączenie mięciutkiego czekoladowego ciasta z masą krówkową i kremem

    Przepis pochodzi z bloga Ostra na Słodko, prowadzonego przez Ostra na Słodko.

  11. PYSZNE CIASTO KRÓWKA
    PYSZNE CIASTO KRÓWKA

    Ciasto, które podbiło moje serce. Pyszne karmelowe, z kremem mascarpone. Niebo w gębie :)  Serdecznie zapraszam! Ilość:  forma o średnicy 25cm Poziom trudności:  średni

    Przepis pochodzi z bloga COOKUJ, prowadzonego przez Cookuj.pl.

  12. Krówki lodowe
    Krówki lodowe

    Mianem „ojca” krówek określany jest Feliks Pomorski, a ich historia sięga początków ubiegłego wieku. Przetrwały wojenną zawieruchę, a receptura istnieje do dziś. Już od pierwszych chwil zyskały wielu zwolenników. Ich sukces opierał się na niespotykanym wówczas smaku i wyjątkowej konsystencji – były kruche, a zarazem ciągnące się i wyjątkowo słodkie. Do kolekcji wielu podobnych przepisów, tym razem dołączę mój(...)raczej odmienny… Krówki lodowe.     Składniki: - 250ml śmietanki kremówki (dałam fresch double cream) - 110g masła - szklanka drobnego cukru do wypieków * - mleko skondensowane słodzone (puszka 530g) - 1 łyżka cukru waniliowego (domowy) - ekstrakt waniliowy + śmietankowy + rumowy (proporcje ½ – ¼ – ¼) - szczypta soli waniliowej * u mnie szklanka to metalowa miarka o pojemności 250 ml Do garnka z grubym dnem wkładamy masło – rozpuszczamy. Dodajemy

    Przepis pochodzi z bloga mojewypiekiinietylko, prowadzonego przez mojewypiekiinietylko.

  13. KRÓWKOWY BUDYŃ JAGLANY
    KRÓWKOWY BUDYŃ JAGLANY

    coś naprawdę słodkiego 😉 Wtedy staram się przygotować zdrową słodycz, aby później nie mieć wyrzutów sumienia 😁  Tym razem padło na wegański i bezglutenowy budyń jaglany z dodatkiem kremu oraz krówek od Super Krówka . Na ogół nie kupuję gotowych słodyczy, ale z tymi produktami jest całkiem inaczej.  Produkty Super Krówka nie zawierają mleka czyli ani laktozy, ani kazeina - są idealne(...)składników mineralnych takich jak: fosfor, magnez i potas. Nie są przesłodzone i mają delikatny smak. Dlatego postanowiłam dodać je do mojego budyniu. Budyń z dodatkiem kremu pistacjowo-kakaowego oraz krówek kokosowych wyszedł znakomity, o wyjątkowym smaku. Sam krem jest tak pyszny, że można wyjadać go łyżeczką prosto ze słoiczka. Choć ja nie przepada za słodkim, nie mogłam mu się oprzeć

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia MagdaLeny, prowadzonego przez Kuchnia MagdaLeny.

  14. Ekoflorka – słodycze ekologiczne i pełne smaku
    Ekoflorka – słodycze ekologiczne i pełne smaku

    tradycyjne sposoby wytwarzania, oryginalny smak (!) i najwyższa jakość surowców pochodzących z upraw rolnictwa ekologicznego. Słodycze są produkowane ręcznie – łącznie z etapami formowania i pakowania. Sztandarowym produktem jest KRÓWKA BIO. Jej smak przywodzi mi na myśl czasy dzieciństwa. Szczerze Wam polecam te tradycyjne, pyszne cukierki. Po otwarciu paczki po prostu ciężko skończyć na jednym cukierku. Uwielbiam krówki od małego! Mogłam(...)zjeść naprawdę spore ilości. Krówki Ekoflorka, to smak który pamiętam z dawnych lat. W ofercie firmy znajdziecie: krówkę bio klasyczną (bezglutenową) krówkę bio z miodem (bezglutenową) krówkę bio z jagodami goji krówkę bio z porzeczkami krówkę bio z gorzką czekoladą i czarnymi porzeczkami krówkę bio z młodym jęczmieniem Krówki BIO zawierają m.in. nierafinowany cukier trzcinowy bio, mazurskie, świeże masło ekologiczne

    Przepis pochodzi z bloga Słodkie okruszki, prowadzonego przez Matleen.

  15. Świat słodkości. Ekoflorka - smak, tradycja i ekologia.
    Świat słodkości. Ekoflorka - smak, tradycja i ekologia.

    tradycyjne sposoby wytwarzania, oryginalny smak (!) i najwyższa jakość surowców pochodzących z upraw rolnictwa ekologicznego. Słodycze są produkowane ręcznie - łącznie z etapami formowania i pakowania. Sztandarowym produktem jest KRÓWKA BIO. Jej smak przywodzi mi na myśl czasy dzieciństwa. Szczerze Wam polecam te tradycyjne, pyszne cukierki. Po otwarciu paczki po prostu ciężko skończyć na jednym cukierku. Uwielbiam krówki od małego! Mogłam(...)zjeść naprawdę spore ilości. Krówki Ekoflorka, to smak który pamiętam z dawnych lat. W ofercie firmy znajdziecie: krówkę bio klasyczną (bezglutenową) krówkę bio z miodem (bezglutenową) krówkę bio z jagodami goji krówkę bio z porzeczkami krówkę bio z gorzką czekoladą i czarnymi porzeczkami krówkę bio z młodym jęczmieniem Krówki BIO zawierają m.in. nierafinowany cukier trzcinowy bio, mazurskie, świeże masło ekologiczne

    Przepis pochodzi z bloga Słodkie okruszki, prowadzonego przez Magdalena.

Wybierz stronę :