Babka świąteczna została upieczona przez mojego Chłopaka ;-) Początkowo wyglądała jak ‚babka-grzyb’ , ale doprowadziliśmy ją do ‚poprawnego’ stanu ;) Składniki Masło 125g Cukier puder 125g Cukier waniliowy 1 opakowanie Jajko 3 jajka Mąka pszenna 150g Mąka ziemniaczana 100g Proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki Tłuszcz do wysmarowania formy Bułka tarta do wysmarowania formy Wykonanie: […] The post Wielkanocna babka piaskowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...