Ostatnio w moim sklepie pojawiły się różne odmiany marchewek. Uwielbiam kolorowe marchewki na talerzu. Uprawiałam je dwa lata temu i na ten rok zrobiłam zapasik nasion. Po Wielkanocy pewnie pójdą do gruntu. A dziś kupne zrobiłam do obiadu - szybka pyszotka w tajskich smakach 😋 Składniki (na 2 porcje): duża marchew fioletowa duża marchew pomarańczowa łyżka oleju sezamowego łyżka słodkiego sosu chili łyżka dobrej oliwy Marchew obrać, a potem skrobaczką do jarzyn wetrzeć paski wprost na patelnię. Włączyć palni... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)