Opis: Tiramisu to klasyka włoskich deserów. Deser składa się z warstwy biszkoptu nasączonej mocną kawą oraz likierem Amaretto, na którą nakłada się warstwę z serka mascarpone, jajek, śmietany i cukru. Całość pokrywa warstwa grubo zmielonych płatków gorzkiej czekolady. Deser tiramisu najlepiej podawać mocno schłodzony. Idealnym połączeniem do tego deseru jest podawana kawa espresso. Składniki: 500g serka mascarpone 250-300g podłużnych biszkoptów 4 jajka 50 ml likieru Amaretto 250 ml kawy espresso 50g cukru s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...