Masa kajmakowa kakaowa.

Masa kajmakowa kakaowa.

Masa kajmakowa kakaowa.

Przepis na : deser

     Uwielbiam kajmak!!! Słodki, trochę ciągnący, intensywnie mleczny, najlepszy do przekładania wafli i dekorowania mazurków, choć równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do kremu budyniowego lub maślanego. Najczęściej kupowany w puszce lub przygotowywany z puszki mleka zagęszczonego słodzonego. Pamiętam wafle przekładane kajmakiem, które robiła babcia, niebo w gębie! Jak miałam około 10-12 lat stwierdziłam, że sama przygotuję kajmak. Ależ to była porażka! Mieszałam, mieszałam i mieszałam aż rę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kajmak, przepisy na święta, wafle, kakao, krem, pasty, pasta, banan, wielkanoc, czekolada, boże narodzenie, desery, deser, tort, torty, ciasto, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto na boże narodzenie, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasto z kawą, domowa czekolada, ciasto z bananem, ciasto z bananami, ciasto kakaowe, szybki deser, szybkie ciasto

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.