Zdrowy, owsiany, puszysty deser dla wszystkich łasuchów dbających o linię. Doskonały jako lekka przekąska po posiłku lub pożywne śniadanie. Przepis inspirowany zablokowanym w tym momencie blogiem ( klik ), nie mogłam odczytać receptury, więc postarałam się ją odtworzyć. Polecam! Owsiane ptasie mleczko Składniki pół szklanki płatków owsianych łyżka otrębów szczypta soli łyżka trzcinowego cukru płaska łyżka cukru z wanilią szklanka pełnego mleka 150 g kremowego serka jajko łyżeczka żelatyny rozmieszana w 3 łyżkach ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...