Słowniczek terminów kulinarnych babcia Basia
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Słowniczek terminów kulinarnych babcia Basia
*Al dente -dosł. (włoski ) : na ząb – ugotowane na pół twardo. Określenie często używane do makaronów, ryżu i warzyw. *Aperitif – napój alkoholowy średniej mocy, ziołowo -korzenny, pobudzający apetyt, popularny szczególnie we Francji ; małe pikantne wypieki lub drobne przekąski podawane przed przystawką . *Auszpik – aromatyczna galareta, przeważnie z dodatkiem wywaru z mięsa lub ryb. Stosowana przy przyrządzaniu zimnych dań z drobiu, ryb czy pasztetów. *Blanszowanie – obgotowywanie ...
Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci BasiAutor
Basia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryby, sosy, mięso, zupa, ryba, mielone, deser, desery, napój, przekąska, makarony, grzyby, łosoś, koktajle, przekąski, tarta, placki, makaron, dipy, mięso mielone, sos spaghetti, owoce morza, puree, marchewka, świąteczne, marynaty, orzechy, czekolada, świąteczne przepisy, trufle
Inne przepisy z Pysznosci Babci Basi
Dodaj komentarz