Sałatka, która ostatnio bije rekordy popularności w polskiej blogosferze kulinarnej. Jest bardzo zaskakująca, efektowna, smaczna i wygląda jak torcik. Zapewniam, że gdy pojawi się na stole, nikt nawet nie podejrzewa, że to jest sałatka. Świetnie się kroi, szczególnie gdy poleży przez noc w lodówce, bo krakersy robią się miękkie i są praktycznie niewyczuwalne w smaku. Jest też bardzo łatwa do wykonania. Ja zrobiłam z dwóch porcji , ale na począte... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...