Portugalska kolacja

Portugalska kolacja

Portugalska kolacja

Jakiś czas temu miałam przyjemność uczestniczyć w kolacji, którą przygotowało dwóch szefów kuchni Pedro Pena Bastos (head chef at Herdade do Esporão’s restaurant in Alentejo (PT) ) i Martín Giménez (szef restauracji Salto w warszawskim hotelu Rialto ). Esporão to jeden z najbardziej znanych w Portugalii producent win i oliwy z oliwek. Kolacja odbyła się z okazji Tygodnia Portugalskiego „Flavoursof Portugal” . Wstępem do niej była komentowana degustacja win, którą prowadził winemaker Esporão Luis Patrão, który... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

desery, deser, kolacja, krewetki, słodkie, czosnek, seler, jabłka, makrela, brokuły, seler naciowy, jogurt, burak, mus, przekąska, mięso, brokuł, czekolada, buraki, przystawki, sosy, przekąski, deser z owocami, makrela wędzona, dania bez mięsa, lekkie dania

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.