Pierniczki alpejskie Kruche, mięciutkie i puszyste, od razu po upieczeni. Domowe pierniczki alpejskie wprost rozpływają się w ustach, w smaku bardzo przypominają te sklepowe ale uważam, że są od nich jeszcze smaczniejsze Polecam! Składniki: 1/2 kg mąki + mąka do podsypania 4 żółtka 2 białka 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżki kakao 100 ml gęstej kwaśnej śmietany 18%, w temperaturze pokojowej 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 200g miodu 125g masła 2 łyżeczki przyprawy do piernika *** Miód za... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...