CIASTECZKA CZEKOLADOWE Z NADZIENIEM KOKOSOWYM

CIASTECZKA CZEKOLADOWE Z NADZIENIEM KOKOSOWYM

CIASTECZKA CZEKOLADOWE Z NADZIENIEM KOKOSOWYM

SKŁADNIKI: CIASTO: • 2 szkl. mąki • 3/4 szkl. cukru pudru • 3 łyżki kakao • kostka schłodzonego masła • 4 żółtka MASA: • 200 g wiórków kokosowych • 1/2 szkl. cukru • 1/5 szkl. mleka • 1 łyżeczka żelatyny PRZYGOTOWANIE: Mąkę wsypać do miski, dodać cukier i kakao, wymieszać, dodać pokrojone masło i żółtka, zagnieść jednolite ciasto, zawinąć w folię i schować do lodówki na ok. 30 minut. Wiórki wraz z mlekiem i cukrem gotować przez 10 minut w garnuszku, wiórki zmiękną, a masa będzie dość gęsta, ale wilgotna. Że... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.