Tarta ze śliwkami (mrożonymi)

Tarta ze śliwkami (mrożonymi)

Tarta ze śliwkami (mrożonymi)

Tarta z ciasta kruchego jest jedną z prostszych do przygotowania, a jednocześnie daje szereg możliwości. Jako nadzienie możemy wykorzystać dowolne świeże owoce sezonowe lub mrożone (np. śliwki). Popularne są też tarty z orzechami, czekoladą lub kremem. Tarta wyśmienicie smakuje na ciepło i  na zimno, a przy tym pięknie się prezentuje. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Ciekawostki: tarty były pieczone już w średniowieczu, a upowszechniły się w wieku XVI zwłaszcza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, śliwka, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, shoarma, zupa, placki, sałatka, sałatki, ciasto ze śliwką, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, czekolada, prosta zupa, orzechy, drożdżowe, krem, francuskie, proste ciasto, tarta na słodko, ciasto francuskie, ciasto francuskie, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, placek ze śliwkami, ciasto z orzechami, ciasto z kremem

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.