Jak podrasować kawę, kakao lub czekoladę

Jak podrasować kawę, kakao lub czekoladę

Jak podrasować kawę, kakao lub czekoladę

Dzień dobry Kochani :) Wprowadzacie już powoli ducha Świąt Bożego Narodzenia do swoich domów? Ja odliczam dni do pieczenia pierniczków i umilam sobie wieczory piciem kakao. Kilka dni temu natknęłam się na pomysł na to jak podrasować wizualnie zimowe napoje.1) Przygotowujemy bitą śmietanę, taką jak lubimy (u mnie jest z dodatkiem cukru pudru i cukru wanilinowego).2) Rozsmarowujemy ją cienko (3mm) na papierze do pieczenia i umieszczacie w zamrażalniku.3) Kiedy jest już twarda wycinamy z niej dowolny ksz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Warto przeczytać

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kakao, przepisy na święta, pierniczki, boże narodzenie, bita śmietana, czekolada, napój, pierniczki na choinkę

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.