Przepis na : deser
Dziś lekki krem bawarski, bardzo popularny zimny deser w Italii. Przepis na bavarese jest dość prosty, a efekt końcowy wprost zniewalający. W smaku bavarese przypomina lekką piankę, wprost rozpuszczającą się w ustach. Takie zimne ptasie mleczko. Podstawą bavarese jest krem angielski z jajek, cukru, wanilii i mleka, do którego dodaje się lekko ubitą śmietanę, żelatynę i przełamujący smak składnik, którym może być: pure z owoców, czekolada lub kawa. Podstawowe bavarese jest wyłącznie waniliowe, podawane z sose... czytaj dalej...
Kolor ma genialny!:) i smakować musi na prawdę brzoskwiniowo i słodziutko!:)
nigdy wcześniej nie słyszałam o takim deserze, brzmi bardzo kusząco :)
Wygląda wspaniale - chętnie bym skosztowała!Bardzo pysznie u Ciebie - pozdrawiam serdecznie:)
udało Ci się zachęcić mnie do uwzględnienia tego deseru w planach na najbliższą przyszłość :) w moich włoskich gazetkach z przepisami zawsze jakieś obrzydliwe fotki dają, a Twoje bavarese wygląda iście wspaniale, mimo że lekko rozpuszczone ;)
@Dusia, brzoskwiniowa to rozpustka, ale czekoladowa to dopiero bedzie rozpusta)@Lena, jest baardzo orzezwiajaca. moja jedyna rada, zmiksowac brzoskwinki na jedwabiste pure)@Hania-Kasia, dziekuje za mily komplement))@Bistro Mama, zachecam serdecznie do zrobienia. ja bazowalam na wloskiej wersji, ale sadze, ze jest tez francuska(Bavarois)pozdrawiam)@Kucharnia Anna-Maria, Prosze sie wirtualnie czestowac) I zpraszam czesciej)@S.B Bardzo sie ciesze, ze "natchnelam" Cie do zrobiena tego deseru. Mimo malej wpadki(o ktorej pisalam w poscie- uwazajcie z ta goraca woda!) zdecydowalam sie jednak go opublikowac, bo bavarese nie jest zbyt znane w Polsce, a moze warto) Pozdrawiam serdecznie))