Przepis na : deser
Nie miałam czasu przed świętami więc przepis dodaję dopiero teraz,ale to nic....ciasto jest tak pyszne,że można je serwować cały rok. U Nas często czeskie robi za mazurka - jest doskonałe. Blaszka 20x30 cm będzie idealna. Ciasto: 450 g mąki 150 g cukru pudru 50 g margaryny 3 łyżki miodu ( może być sztuczny) 3 łyżki śmietany 2 jajka 1 łyżeczka sody Masa: 1/2 l mleka 150 g cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła sok z połowy cytryny dżem wi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...