Szarlotka na kruchym cieście

Szarlotka na kruchym cieście

Szarlotka na kruchym cieście

Szarlotka to jedno z najpopularniejszych ciast. Zawsze wychodzi, smakowicie pachnie w czasie pieczenia i doskonale smakuje, najlepiej jeszcze lekko ciepła ! Oczywiście najlepszy gatunek jabłek do upieczenia szarlotki to szara reneta. Niestety nie zawsze uda się ją kupić... Tym razem zainspirowałam się szarlotka upieczoną przez Paulinę z bloga Czekoladą utkane, dodałam tylko trochę kardamonu i mielonych goździków, bo jabłka doskonale mi się z nimi komponują. Mój przepis dołączam do akcji Korzen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, jabłka, cynamon, tarta, pieczenie, mus, lekka, mielone, szarlotka, szybkie ciasto, szybki ciasto, bułki, czekolada, duszone, mąka, jajko, ciasta z jabłkami, jabłecznik, lekkie ciasto, szarlotka z jabłkami, pieczone jabłka, ciasto na niedziele, tarta z jabłkami, jabłka pieczone, pieczeń z mielonego, tarta z czekoladą

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.