KOSTKA PORZECZKOWA

KOSTKA PORZECZKOWA

KOSTKA PORZECZKOWA

Puszysty ciemny biszkopt z dżemem porzeczkowym z bitą śmietaną. SKŁADNIKI (forma 22 x 22 cm) Biszkopt 400 g dżem z czarnej porzeczki litr  śmietanki 36% 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru cukier waniliowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Żelatynę zalać ¾ szklanki gorącej wody dokładnie wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Do schłodzonej śmietany dodać cukier puder orz cukier waniliowy i ubi ć, pod koniec ubijania cały czas miksując wlewa ć zimną żelatynę, ubija ć aż śmietana stanie się sztywna. Wystudzony . b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, porzeczki, bita śmietana, czarna porzeczka, desery, deser, ciasto, czekolada, ciasto 3 bit, puszyste ciasto, ciasto z porzeczką, ciasto 3 bit bez pieczenia, ciasto kakaowe, ciasto 3 bit na biszkopcie, gorąca czekolada

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.