Piernik staropolski dojrzewający - do przygotowania już dziś

Piernik staropolski dojrzewający - do przygotowania już dziś

Piernik staropolski dojrzewający - do przygotowania już dziś

Najlepszy z polskich pierników, miękki, rozpływający się w ustach, przepełniony korzennym aromatem   😋 Można go przełożyć powidłami, marcepanem lub masą orzechową, można polukrować lub oblać czekoladą. Lepszego ciasta na Święta nie znajdziecie :) To z poniższego przepisu możemy przygotować już dzisiaj, aby przed samymi Świętami uniknąć nawału dodatkowych zajęć. Piernik powinien dojrzewać minimum 2 tygodnie, więc bierzmy się do pracy 😀 Przepis dostałam od Kryni58   która korzysta z wydanej w 1986 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, piernik, przepisy na święta, placki, shoarma, świąteczne przepisy, sałatka, zupa, sałatki, polewa czekoladowa, do pracy, imbir, prosta zupa, orzechy, czekolada, lukier , bożonarodzeniowe, proste ciasto, ciasta z masa, ciasto z orzechami, drugie danie, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, masło orzechowe, sałatki do pracy, sałatka do pracy, placek po węgiersku

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.