Pieczone kasztany

Pieczone kasztany

Pieczone kasztany

Najlepsze kasztany są na placu Pigalle. Ponoć Zuzanna lubi je tylko jesienią. Mowa oczywiście o kasztanach jadalnych, nie tych zbieranych w parku, z których dzieci robią „ludziki”. Przepisu na pieczone kasztany nawet nie musiałam szukać. Był na opakowaniu.    Składniki:  - 500g kasztanów jadalnych (u mnie włoskie)           Kasztany myjemy w ciepłej wodzie i dokładnie osuszamy. Ostrym, cienkim nożem (najlepiej z małymi ząbkami) robimy nacięcia – na krzyż lub na ukośnie. Należy pamiętać o tym –... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, zupa, słodkie, syrop, dynia, grzyby, miód, sosy, deser, desery, czekolada, ciasto, włoska, torty, tort, przekąska, przystawki, przekąski, dynia pieczona, tort orzechowy, lekkie ciasto, sos z grzybów

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.