Galaretki z musu owocowego na agarze

Galaretki z musu owocowego na agarze

Galaretki z musu owocowego na agarze

Do niedawna słodycze i wszelkie słodkości, kojarzyły się wyłącznie z tradycyjnym cukrem, tłustą śmietanką deserową i czekoladą z przeważającą ilością oleju palmowego. Wychodząc na przeciw dobremu samopoczuciu, prezentuję przepis na najzdrowszy deser świata. Galaretka z musu ze zmiksowanych owoców, z niewielką ilości cukru brzozowego, zagęszczona agarem. Agar – agar inaczej zwany morską żelatyną , jest substancją żelującą pochodzenia roślinnego, wytwarzaną z glonów krasnorostów. Zawiera dużą ilość błonnika pokarmo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.