Pączki – przepis tradycyjny czyli z dodatkiem mleka, jajek i masła. W przygotowaniu nie są takie trudne, chociaż trzeba przyznać, że jest przy tym trochę pracy. Jednakże uważam, że nie ma nic lepszego od ciepłego, świeżo nadzianego pączka! Ogromną zaletą tych przygotowywanych w domu jest też dowolność dodatków. Pamiętajcie, ogranicza was tylko wyobraźnia i pusta lodówka Przepis na pączki tradycyjne Składniki 2 i 2/3 szklanki mąki pszennej (400 g) 1/3 kostki świeżych drożdży (30 g) 4/5 szklanki mleka (20... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...