Idą Święta Wielkanocne, więc czas na mazurek . To niezwykłe ciasto nie gościło w moim domu, podobnie jak rogale marcińskie, ale internet to nieprzepastne źródło kulinarnych skarbów i tym sposobem znalazłam przepis, który stał się inspiracją do mojego bezglutenowego mazurka : Wielkanocny Mazurek Cioci Marty Jest to według mnie przepis najprostszy, podstawowy, który może stać się bazą do dalszych mazurkowych poszukiwań, który można modyfikować wedle własnych pomysłów i oczekiwań. Serdecznie zapraszam :-) * * *... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i wypiekać. Podaję przepisy krok po kroku z kuchni tradycyjnej, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej.