Klopsiki. Pieczarki. Makaron.

Klopsiki. Pieczarki. Makaron.

Klopsiki. Pieczarki. Makaron.

No i doczekalismy sie, przyszla zima. Choc bez sniegu za to bardzo mrozna. Szczesliwi ci, ktorzy nie musza wychodzic z domu albo przynajmniej nie musza wystawac na przystankach w oczekiwaniu na tramwaj czy autobus. Komunikacja miejska w te dni zieje prawdziwym chlodem.Po powrocie do domu cudownie jest rozgrzac dlonie trzymajac w nich kubek goracej czekolady. Doskonale sprawdza sie tez sycaca i rozgrzewajaca zupa, ale zupe prezentowalam poprzednio. Dzis danie makaronowe z dodatkiem prostych, ale pysznych klopsikow.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, makaron z pieczarkami, mielone, sosy, koperek, pieczarki, sos pieczarkowy, tagliatelle, cebula, makaron tagliatelle, czekolada, duszone, czosnek, proste i szybkie przepisy, mięso, dania z makaronem, sos do makaronu, dania mięsne, mięso mielone, siekane, dania makaronowe, zupa, sos do mielonego , pieczarki w sosie, pyszne sosy, prosta zupa, mielone pieczarki, dania bez mięsa, zupa pieczarkowa

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Maggie, 1 lutego 2012 16:17:16

Klopsiki w kazdej postaci bardzo lubie, a z sosem pieczarkowym cale wieki nie jadlam - bede musiala nadrobic :) Pieknie u ciebie wygladaja.

Majana, 1 lutego 2012 20:35:43

Bardzo smakowity obiadek. Lubię klopsiki:)Pozdrowienia ciepłe :)

gruszka, 14 lutego 2012 14:35:19

ciekawi mnie to masło z dodatkiem oliwy z oliwek - to ma jakieś znaczenie strategiczne? Ja zawsze podsmażam na oleju rzepakowym - do smażenia jest najlepszy, a przy tym zdrowszy od masła (od oliwy zresztą też) :) Ale taki sosik pieczarkowy... mmm... pycha!

Karolka, 14 lutego 2012 16:02:08

Gruszka doskonale wiem, ze do smazenia olej rzepakowy jest najlepszy. W tym daniu akurat same klopsiki smaze na takim wlasnie oleju, nie lubie jednak jego smaku w sosach. Sos pieczarkowy zrobilam wiec na masle z dodatkiem oliwy z oliwek. Lubie to polaczenie, a do tego sam sos robi sie bardzo szybko, a do takiego krotkiego smazenia maslo czy oliwa z oliwek nie sa zle.pozdrawiam

jerzy, 17 maja 2012 20:46:39

Ciekawie zapowiada się z takim sosem. Muszę wypróbować

Karolka, 17 maja 2012 21:55:37

Goraco polecam, wlasnie dzis znow mialam na obiad :-)

Anonymous, 25 lutego 2013 23:49:50

Mam pytanko;-) moze Pani napisac jaka smietane uzyc? Dopiero ucze sie gotowac;-)

Karolka, 26 lutego 2013 09:43:52

Witam. Do sosow smietanowych najlepsza jest gesta smietana. W tym przepisie ja uzylam takiej 18%, a najlepsza bylaby kremowka, choc ja sama wystrzegam sie tak tlustych smietan.pozdrawiam i zycze sukcesow w kuchni

Anonymous, 27 lutego 2013 00:45:38

Bardzo dziękuję za odpowiedź;-) bardzo łatwy przepis i z pewnością przepyszne danie;-)

Karolka, 21 marca 2013 17:22:38

prosze bardzo, mam nadzieje, ze danie sie uda i bedzie smakowacpozdrawiam