Rabarbar zapiekany pod koglem moglem

Rabarbar zapiekany pod koglem moglem

Rabarbar zapiekany pod koglem moglem

Dawno już chodził za mną ten deser. Wprost uwielbiam taki ciepły rabarbar z cynamonem, delikatnie posłodzony... poezja... no i sobie zrobiłam :-) i powiem Wam, że szczerze polecam :-) prawdziwa rozkosz dla podniebienia... mmm... tylko pamiętajcie żeby jeść ciepły, koniecznie! SKŁADNIKI ok. 0,5 kg rabarbaru 6 łyżek cukru 6 łyżek granoli cynamonowej (lub innej) 3 żółtka cynamon Rabarbar obieramy, kroimy w kawałki długości ok. 1 cm, zasypujemy połową cukru i cynamonem, a następnie odstawiamy na 15 - 20 minut. Żółtka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czary - gary w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.