Święta Wielkanocne bez babki? Nie możliwe! Ta, którą Wam polecam to smak sam w sobie. Pyszna! Mięciutka, pachnąca, posmakuje KAŻDEMU! Majonezowa… tak! Ale absolutnie nikt nie pozna, że on tam jest Ot, taki sekret! Do dzieła. Co nam trzeba? 100g mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej 4 jajka 150 g cukru łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki majonezu skórka tarta z 1 cytryny dodatkowo: lukier- 2 czubate łyżki cukru pudru plus kilka kropel soku z cytryny i odrobi...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat