Święta Wielkanocne bez babki? Nie możliwe! Ta, którą Wam polecam to smak sam w sobie. Pyszna! Mięciutka, pachnąca, posmakuje KAŻDEMU! Majonezowa… tak! Ale absolutnie nikt nie pozna, że on tam jest Ot, taki sekret! Do dzieła. Co nam trzeba? 100g mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej 4 jajka 150 g cukru łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki majonezu skórka tarta z 1 cytryny dodatkowo: lukier- 2 czubate łyżki cukru pudru plus kilka kropel soku z cytryny i odrobi...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat