Kremowa, intensywnie orzechowa, gęsta i super zdrowa... ... czyli owsianka idealna! Banan zastąpił cukier i nadał pięknego aromatu, nasiona kakaowca sprawiły, że przyjemnie się chrupało, a wiśnia peruwiańska i jagody goji przełamały słodycz banana. Przyznam, że pierwszy raz w życiu jadłam wiśnię peruwiańską, która była miękka i soczysta. Do tej pory zawsze trafiałam na suchą, niesmaczną i zbyt kwaśną... a tutaj miłe zaskoczenie! :) OWSIANKA ORZECHOWA /przepis własny/ Składniki na owsiankę... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...