To ciasto powinien zrobić każdy miłośnik kakao i czekolady. Bardzo słodkie lae pełne smaku i wilgoci. Przepis znalazłam na blogu Pistachio . Jest naprawdę świetny. Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i jest długo świeże. Kladdkaka czyli szwedzkie ciasto czekoladowe 150 g mąki pszennej typ 450 17 g gorzkiego kakao duża szczypta soli 2 duże jajka 200 g cukru 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z wanilii 115 g masła (rozpuszczonego i przestudzonego do letniej temperatury) cukier puder do posypania wierz... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)