Razowy piernik żytni

Razowy piernik żytni

Razowy piernik żytni

Po raz pierwszy piekłam piernik żytni, a do tego żytni razowy. Nie wiedziałam czego się spodziewać. Wiem, jaka duża różnica jest np. w pieczeniu chleba z użyciem mąki pszennej a żytniej. Tutaj, kompletnie nie wiedziałam co otrzymam. Przyznam, że wynik bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Do pieczenia używamy mąki razowej żytniej, czyli jest to zdecydowanie zdrowszy wariant ciasta niż ten pieczony z mąki pszennej 550. Piernik doskonały jest po ok 3-4 dniach, kiedy to ciasto zmięknie, przesiąknie aromatem dżemu. Pierni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, przepisy na święta, orzechy, ciasto, polewa czekoladowa, jabłka, mielone, czekolada, dania obiadowe, deser, przetwory, chleb, desery, zupa, ciasto ucierane , boże narodzenie, ciasto na boże narodzenie, chleb razowy, bez pieczenia, ciasto z orzechami, chleb mieszany, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta z masa, jabłka pieczone, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z jabłkami, jajka na święta

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.