Kukułkowa Rozkosz Od dawna chciałam zabrać się za zrobienie bloga, jednak nigdy jakoś nie było mi to dane. I tak też oto i pierwszy post - mam nadzieję, że nawet jeśli komuś uda się tutaj trafić będzie miał na względzie, że to dopiero zaczątek wszystkiego, dlatego zarówno wygląd bloga, jak i jakość zdjęć daje wiele do życzenia ;). Na sam początek chciałam zacząć od czegoś wyjątkowego i tak oto przed wami torcik "Kukułkowa rozkosz" - niestety wygląd ze zdjęć nie oddaje rzeczywistego wyglądu,&... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...