1 dojrzałe awokado (najlepiej odmiany Hass), 3-4 łyżeczki płynnego miodu (wielokwiatowy, lipowy), 3 – 5 łyżeczek kakao, kawałek papryczki chili, Awokado przekroić wzdłuż na pół, przekręcić, rozdzielić połówki. Łyżeczką wyjąć miąższ. Przełożyć do miseczki, dodać kakao (na początku proponuję 3 łyżeczki, a później dodawać do smaku), miód (na początku 3 łyżeczki) i trochę posiekanego chili. Zblendować. Doprawić do smaku kakaem, miodem i chili. Dokładnie zblendować. Przełożyć do naczynek i odstawić do lodówki n... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...