Batoniki owsiane z bakaliami to pomysł na szybką, smaczną i zdrową przekąskę na słodko. Poniższe batoniki to w głównej mierze płatki owsiane wymieszane z posiekanymi orzechami, rodzynkami i żurawiną. Przed podaniem batoniki możecie udekorować rozpuszczoną mleczną czekoladą. Składniki na formę 20 x 20 cm*: 2 płaskie szklanki płatków owsianych 130 g bakalii (mieszanka orzechów laskowych, migdałowych i rodzynek) 70 g orzechów włoskich 50 g jasnego sezamu 25 g rodzynek 25 g suszonej żurawiny 3 łyżki miodu 2 ł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)