Dekoracja tortu Drip Cake

Dekoracja tortu Drip Cake

Uwielbiam piękne, kolorowe torciki. Ostatnio miałam okazje upiec tort. Wymyśliłam, że dekoracją  drip cake będą beziki, a jasny biszkopt nasączony kawą, przełożę jasną masą przyrządzoną na bazie cukierków białych Michałków. Kolorowa polewa to rozpuszczona biała czekolada ze śmietanką w proporcji 2:1 plus odrobina barwnika w żelu marki Wilton. Beziki zrobione tradycyjnie, worek cukierniczy ubrudziłam od środka odrobiną barwnika, następnie przełożyłam masę bezową i wyciskałam kształty. Piekłam w temp 90-100 st...

Czytaj dalej na blogu Rusty Fork

Autor

Monika Gawrysiak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tort, torty, biszkopt, czekolada, likier kawowy, mascarpone, krem mascarpone, likier, biała czekolada, ciasto, tort kawowy, tort bezowy, ciasta z masa, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta z kremami, ciasto z kremem

Inne przepisy z Rusty Fork

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.