EKLERY

EKLERY

EKLERY

 Domowe eklery przełożone kremem śmietankowym z wanilią. Delikatne, leciutkie i dobrze wyważone pod względem słodyczy. Idealne do kawki.  Przygotowanie ich można rozłożyć w czasie - dzień przed podaniem upiec eklerki, a w dniu podania przełożyć kremem.  Przygotowujemy je z ciasta parzonego, które nie wymaga użycia miksera. Z masła, wody i mąki ucieramy na ogniu gęste ciasto, a po lekkim przestygnięciu łączymy z jajkami. Porcje ciasta wyciskamy lub wykładamy łyżką na blaszkę w formie wałeczków... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, ciasteczka, ciastka , polewa czekoladowa, ptysie, czekolada, ciasto ucierane , krem czekoladowy, krem mascarpone, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto czekoladowe, ciasto francuskie

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.