Castagnole - włoskie mini pączusie

Castagnole - włoskie mini pączusie

Castagnole - włoskie mini pączusie

Przepis na : deser

Przepis pochodzi od Cristiny Catese a właściwie od jej babci Elizy. Małe włoskie karnawałowe pyszności. Są inne niż nasze pączusie ale jakże pyszne, a może pyszniejsze. Można je smażyć na głębokim tłuszczu a można też piec w piekarniku i ja taką wersję zrobiłam. Robi się je bardzo szybko a dodając że zostały upieczone to nawet przy garnku stać nie trzeba tylko pieczemy, studzimy, maczamy w miodzie i orzeszkach i gotowe. Zachęcam do pieczenia. Castagnole - włoskie mini pączusie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.