Przepis na… – włoskie lody

Przepis na… – włoskie lody

Przepis na… – włoskie lody

500 ml mleka 3,2% 250 g śmietany 36% 100 g cukru 6 jaj Jaja ubijamy z cukrem. Mleko zagotowujemy ze śmietaną. Po zagotowaniu na małym ogniu, wolno mieszając, dodajemy jaja z cukrem. Masę, po schłodzeniu, wstawiamy do zamrażalnika na ok. 45 min. Następnie wyjmujemy, miksujemy i ponownie mrozimy. (czynność możemy powtórzyć dwa, trzy razy) Wedle upodobania do masy możemy dodawać bakalie, bazylię, miętę, czekoladę (do tych proporcji, aby lody były czekoladowe potrzeba 200 g), owoce itd. Smacznego! PS Jeśli Wam smakuje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.