Maślana, wilgotna babka o smaku migdałowym Składniki: z przepisu z bloga Moje wypieki 200 g miękkiego masła 4 duże jajka (ocieplone do temperatury pokojowej) 160 g drobnego cukru 100 g zmielonych płatków migdałowych 120 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki aromatu migdałowego Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wymieszać ze zmielonymi płatkami migdałowymi. W misie miksera utrzeć masło z cukrem na puszysta jasną masę. Dodać jajko po jajku. Zmiksować. Dodać aromat migdałowy. Zmiksować... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...