Babka advokatowo- krówkowa

Babka advokatowo- krówkowa

Babka advokatowo- krówkowa

Mięciutka babka, z ciągnącymi się w środku krówkami. Idealna nie tylko na Wielkanoc. My byliśmy nią zachwyceni;) Jestem pewna, że i Wam przypadnie do gustu. Składniki:  260 gram mąki pszennej 250 gram masła 200 gram cukru do wypieków 200 gram krówek łyżka cukru waniliowego 6 jajek 18 łyżek ajerkoniaku 10 łyżek oleju  1.5 łyżeczki proszku do pieczenia niepełna łyżka wody Wykonanie: Masło, olej, cukier waniliowy, ajerkoniak i drobny cukier do wypieków gotować przez 10 minut. Masę ostudzić, odlać pół sz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.