packi ciasto( grubość zależy od naszych upodobań) - wkładam do piekarnika na 20 min aby były złociste( warto obserwować czas, każdy zna swój piekarnik) - po wystudzeniu spody smaruje roztopioną czekoladą - po ponownym wystudzeniu chowam je do suchego słoika i zamykam ( ale kto je tam długo utrzyma) Smacznego
Basia w kuchniciasto jest lekko wilgotne a najlepiej smakują cieplutkie z wyciekającą marmoladą. Jest kilka sposobów na pączki wyciąć koło pozostawić do wyrośnięcia i nadziewać je po upieczeniu marmoladą, budyniem, czekoladą - jestem fankom takiej metody. Innym sposobem jest nałożenie marmolady przed pieczeniem i zwinięciem ciasta w sakiewkę i utworzenie kuli. Gdy mamy do zrobienia większą ilość pączków i ograniczony czas możemy
Basia w kuchniJestem z tego pokolenia co się zajadało pysznym blokiem czekoladowym zrobionym z "niebieskiego" mleka :) Ile łyżek wyjadałam na sucho tego mleka ciężko zliczyć. Taka nasza wypasiona czekolada. Dziś moim dzieciom trudno sobie wyobrazić, że ja nie miałam możliwości jedzenia tyle słodyczy co dziś jest dostępne. Ten blog zrobiłam zrobiłam tradycyjny bez orzechów, rodzynek w następnej wersji go rozbuduję
Basia w kuchniCiasto z kaszy jaglanej i jabłek ; jogurt naturalny Zdrowszego "ciasta" jeszcze chyba nie widziałam. Proste w swojej prostocie. Zagryzione jogurtem. Popite kawą. I doprawione czekoladą. I można zacząć kolejny tydzień
More food, love and dreamsPomysł pochodzi z bloga "Kuchnia w czekoladzie" . Kiedy zobaczyłam te bułeczki wiedziałam, że wkrótce je zrobię. :-) Nie zmieniałam nic jeśli chodzi o ciasto - wyszło idealne! Ale wybrałam inny farsz. Pyszne, lekkie, mięciutkie - wspaniałe! (Z podanej porcji wychodzi 16 sztuk) Ciasto: 2,5 szklanki mąki szklanka mleka 3 łyżeczki cukru 50g drożdży 1/4 szklanki oleju szczypta soli Farsz
Szefowa kuchnitemperaturze pokojowej wtedy na pewno krem się nie zważy Każdy blat ciasta nasączyć naparem, i rozsmarować na nich krem. Ostatni blat ciasta polać polewą lub rozpuszczoną czekoladą. rrarossa@gmail.com
RAROSSAdowolnymi bakaliami, należy jedynie pamiętać, by ich ilość nie była większa niż przewidziana w przepisie ilość orzechów. Jeśli przygotujecie go na święta, wierzch warto udekorować, np. polewą z białej czekolady
Smakołyki Berenikiciasto francuskie możemy wykorzystać do zrobienia rogalików z dowolnym nadzieniem. Z każdego koła ( po podzieleniu na 4 części) pozostają 4 "prawie" trójkąty, więc możemy przygotować 8 dużych rogalików z czekoladą, jabłkami, makiem
Moje Kuchenne RewelacjeCzekoladowo-bananowy łaciaty "jarcake" w słoiczku po maśle orzechowym z czekoladą inspiracja Wiedziałam, że będę musiała go zrobić <3 Genialny <3 Ciemna masa wyszła trochę zakalcowata, ale i tak był obłędny <3 Zero czasu, ale przynajmniej czas nie spożytkowany na naukę... to jutro, aż się boję xd. Trochę odstresowania, śmiechu i wygłupów. Coś innego niż szkoła
More food, love and dreamsksiążek. :( A za oknem słońce, .. no nic może pouczę się wieczorem? xd :P No i wstawaim zdjęcie obiecanego tortu... biszkopty przełożone kremem bananowym/ kajmakowym posypane orzeszkami ziemnymi i czekoladą
More food, love and dreamsczekoladowe naleśniki z twarożkiem,bananem smażonym z miodem i cynamonem oraz czekoladą inspiracja (co się stało rano ze słońcem, zawsze było.. a dzisiaj? wychodząc z domu czułam się jakby był środek nocy ..tak więc o zdjęciach wolę nawet nic nie mówić -,-) Wpadam na chwilę do domu i zaraz lecę na urodziny do koleżanki
More food, love and dreamswszystkie wypieki spadły na moją głowę, orzechowiec i pierniczki już są. Na dzisiaj został mi seromak i sernik wiedeński dla cioci. Gdzieś pomiędzy tym roztapiam czekoladę na trufle dla rodziców(Uwaga! jeżeli macie manie wylizywania łyżek/misek zasłodzenie gwarantowane) i gotuję kwaśno-słodką kaszę. Ręce mam lepie od lukru,a na twarz w mące świeci słońce
More food, love and dreamszapominasz? Jestem raczej zorganizowana ze skłonnością do robienia rzeczy "na ostatnią chwilę" 4. Najlepsze połączenie smakowe, to.. dużo ich >.< ale m.in. banan+kokos, masło orzechowe+banan, czekolada+... wszystko? 5. Ile czasu poświęcasz na prowadzenie bloga? Różnie. 6. Co jest w Tobie najlepsze? Nie umiem mówić o swoich zaletach. 7. Jakie miejsce chciałabyś zwiedzić? Dlaczego akurat
More food, love and dreamsmakowo-jabłkowa pieczona owsianka z ricottą Pączki były, donaty też, były i z nutellą i czekoladą, w cynamonem posypce, z kokosem, w migdałach i bez, były bo teraz już ich nie ma. Zdjęć też zbytnio nie ma, bo przyjaciele przyszli, a potem już co fotografować nie było. Ale udały się, tak samo jak wczorajszy wieczór
More food, love and dreamspomidorowo-ziołowo-serowe gofry z almette/keczupem i pomidorem Podobno dzisiaj dzień czekolady, nadrobię później. Składniki: 55g mąki 20g startego sera żółtego jajko łyżka rozpuszczonego masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60-70ml soku pomidorowego(dałam domowy + trochę mleka bo miałam za mało) płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, zioła Mieszamy wszystkie składniki ze sobą i pieczemy w rozgrzanej
More food, love and dreams