okienko. Następnie środki ciastek wypełnić konfiturą z borówek (fot.3) . Wszystkie ciastka z konfiturami przykryć pozostałymi szachownicami, lekko dociskając. Polewę czekoladową przygotować wg przepisu na opakowaniu. Brzegi ciastek maczać w czekoladzie (fot.4) . Ciasteczka odstawić, aby polewa dobrze zastygła. Po tym czasie można je przełożyć do blaszanego pudełka. Przepis bierze udział w akcjach
Świat Ciastazwiązku z tym padło na torcik gruszkowy z masą kajmakową. Tort wyszedł bardzo delikatny, lekki i mało słodki. Kakaowe ciasto z dodatkiem masy śmietanowo-kajmakowej, obsypanej kawałkami czekolady, z dodatkiem miękkich gruszek - to czysta poezja smaku. I mimo, że jest przy nim "troszkę" pracy - to naprawdę warto pokusić się o jego wykonanie. Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Najlepiej zrobić
Świat CiastaMieszamy do uzyskania gładkiej i lśniącej masy. Odstawiamy do przestudzenia. Już dosyć gęstą ale jeszcze ciepłą masę kajmakową wylewamy na wcześniej wypieczone blaty ciasta. Dekorujemy dowolnymi bakaliami i rozpuszczoną czekoladą
Świat Ciastaponczem z herbaty z cytryną. Na potrzeby dekoracji na wierzchu użyłam niewielkiej ilości ubitej na sztywno śmietany kremówki z dodatkiem cukru. Ale torcik z powodzeniem można również udekorować gorzką czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Inspiracja: słodkie fantazje linkwithin_text='Zobacz również:' var linkwithin_site
Świat Ciastałyżki oliwy Kremy: - 2 opakowania kremu do tortów wg. uznania (Ajerkoniak/Czekolada/Wanilia) - opakowanie bitej śmietany (ŚNIEŻKA) Dekoracja: - owoce: ananas/brzoskwinia z puszki -kiwi , winogrona , truskawki itp. - posypka (kawałki czekolady) - sos czekoladowy (lub inny , jaki chcesz) Sposób przygotowania: 1.Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Następnie po jednej łyżce dodawać cukier oraz cukier waniliowy . Potem dodawać po jednym
Gotuj Z Muzykądelikatny smak) Szybkie w zrobieniu, idealny smak i wspaniały pomysł na smaczne śniadanie, obiad, kolację, podwieczorek. Jako farsz można użyć praktycznie wszystkiego ;) Moje ulubione to z zwykłym dżemem, miodem, czekoladą lub słodkim twarożkiem , który można bardzo szybko zrobić samemu. Składniki: Ciasto : (na 10-15 sztuk) -1,5 szklanki mąki -2 całe jajka -1,5 szklanki mleka -3 łyżki
Gotuj Z Muzykąwersji na słodko , jak i w wersji wytrawnej. Robi się w 10 minut i są gwarancją udanego śniadania! Mięciutkie , puszyste , delikatne … Śmiało można dodać do nich kawałki czekolady , żurawinę , rodzynki …. lub też w wersji na ostro ser , zioła , kawałki wędliny. SKŁADNIKI : (na około 8 szt bułeczek) - 250 g mąki - 4 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli
Ostra na Słodkochodziła za mną” szarlotka. Pokazywałam Wam już SZARLOTKĘ Z BEZĄ KRÓLEWSKĄ SZARLOTKĘ Z BITĄ ŚMIETANĄ SZARLOTKĘ Z KISIELOWĄ PIANKĄ I KRUSZONKĄ SZARLOTKĘ UCIERANĄ NA MAŚLANCE i SZARLOTKĘ Z CZEKOLADĄ Wersję taką jak pokażę Wam dziś robi się w mojej rodzinie od dawna ,a przepis na nią znajdował się w jednym ze starych numerów tygodnika Chwila dla Ciebie. Wolną sobotę
Ostra na Słodkoczęści uzyskując w ten sposób różyczki. Każdej różyczce rozchylamy lekko płatki i układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy 15minut w piekarniku nagrzanym do 200C. Upieczone możemy zamoczyć w czekoladzie lub posypać cukrem pudrem
Ostra na Słodkowiecie mam w domu wielką wielbicielkę SERNIKÓW i to dla Niej najczęściej przygotowuję te ciasta. Sernik z brzoskwiniami … z ananasem … klasyczny … z makiem … czekoladą – pomysłów jest co niemiara! Tym razem mam dla Was wersję z karmelem , która nie tylko smakuje rewelacyjnie , ale i pięknie wygląda! SKŁADNIKI: - mielony tłusty twaróg – 600 g – mleko
Ostra na SłodkoWszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się napuszy. Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia ). Pieczemy ok. 40 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z foremki i polewamy czekoladą. Smacznego
Ostra na SłodkoRafaello – jeden z moich ulubionych przysmaków , którym można mnie skutecznie przekupić ;) Robiłam już dla Was Rafaello na zimno i Rafaello z białą czekoladą . Dziś mam dla Was kolejny przepis na moje ulubione ciacho! Delikatny krem z mleka kokosowego … przełożony chrupiącymi słonymi krakersami i dużą ilością prażonych płatków migdałowych wprost zachwyca podniebienie! Wielbiciele wszelkiego rodzaju kokosowych deserów … kuleczek
Ostra na Słodkorewelacyjnie … a nie musimy nawet używać piekarnika! Wszystko to w 15 minut na patelni! Możemy do niech dodać migdały , tak jak ja … rodzinki … posiekane orzechy … czekoladę – co tylko mamy ochotę! SKŁADNIKI: - mąka – 2 szklanki - proszek do pieczenia – 1 czubata łyżeczka - cukier – 0,5 szklanki - jajko – 2 szt - płatki migdałów
Ostra na Słodkozobaczcie , że kalorii to tu niewiele! Ciasto jest niezwykle lekkie … delikatne … wręcz jak puch! A smakuje obłędnie! Śmiało można pokusic się o dokładkę! Ciasto szyfonowe polane ulubioną czekoladą tworzy już może mniej dietetyczną całość , ale smakuje jeszcze lepiej. SKŁADNIKI; - białko – 100 g – olej – 20 ml – mleko – 40 ml - cukier puder
Ostra na Słodkosmaku się spodziewać , ale przyznaję : zaskoczyłam się mile … nawet bardzo! Delikatny , lekko słodki … lekko orzechowy smak … , który obawiam się , że jest uzależniający i jak jak z czekoladą na jednym kasztanie nie można poprzestać. Postanowiłam nie zjeść wszystkich jako przekąski , ale przyrządzić z ich dodatkiem wspaniałą , rozgrzewającą zupę krem , idealną na pogodę jaką mamy za oknem! Połączenie świeżych
Ostra na Słodko