bardzo delikatne) na rozgrzanej patelni, dwustronnie, wylewając łyżką małe placuszki. Amerykanie podają pancakes’y ułożone w piramidkę i polane syropem klonowym, ale podawane z serkiem waniliowym, owocami, czy czekoladą smakują również wyśmiewicie :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height
Smakowy Rajspędzić w Las Vegas i uczcić Frappuccino ze Starbucks’u na Stratosphere Tower :) Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki cappuccino 1 ½ szklanki mleka 6 kostek lodu * łyżeczka startej czekolady Kawę zalewamy gorącą wodą, tak by było pół szklanki. Dobrze mieszamy. Kostki lodu wrzucamy do dzbanka do koktajli, zalewamy mlekiem i kawą. Całość dobrze miksujemy, rozlewamy do szklanek, przyozdabiamy wiórkami
Smakowy Rajmierze do życia :) Przepisy na obiad i deser dostępne są po kliknięciu w ich nazwę :) Śniadanie nr 1 Kanapka trzech składników, jedno z moich ulubionych połączeń, czyli banana z czekoladą, w tym przypadku z nutellą, a wszystko na kromeczkach z batona:) A do picia zielona herbatka z pomarańczą. Śniadanie nr 2 Jabłko + kawa Inka Obiad: Boeuf Strogonow, czyli pyszny gulasz
Smakowy Rajkluseczkami dość sporych odstępów na wyrośnięcie. Parowanie klusek trwa około 12 - 15 minut od zawrzenia wody. Gotowe kluski polewamy rozpuszczonym masłem i podajemy z dodatkiem: dżemu, marmolady, powideł, miodu, czekolady, zmiksowanych owoców z cukrem, cynamonu lub, czego tylko chcecie :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width
Smakowy RajTrochę inny pomysł na sernik niż tradycyjny. Uwielbiam połączenie czekolady z bananami, a w powiązaniu z smakiem sernika i kruchym ciastem czekoladowym to po prostu bajka! A wszystko zaczęło się, gdy znalazłam w lodówce twaróg i banany :) Ciasto: 125g margaryny 2/3 szklanki cukru 2 jajka ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 ½ szklanki mąki 1 czubata łyżka kakao Masa serowa: 1kg twarogu
Smakowy Rajczyli włoska babka drożdżowa 2. Babka migdałowa z czekoladową wiórą :) 3. Zebra tradycyjna 4. Keks z bakaliami 5. Ferrero Rocher, czyli babko- wianek o smaku orzechów laskowych i czekolady :) 6. Babka piaskowa z skórką cytrynową R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google
Smakowy RajKlasyczny sernik z kaszą manną (grysikiem) 4. Łatek, czyli sernik z czekoladowo - bananową nutką 5. Sernik na kruchym spodzie z rodzynkami 6. Zakręcony małpowy sernik, czyli sernik z nutą czekolady na kruchym kakaowym spodzie 7. Waniliowy sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką 8. Sernik na biszkoptach pod puszystą bezową pierzynką, czyli "rosą" 9. Radiowy sernik bez sera
Smakowy Rajchrupkie. Pyszne :) Spróbujcie sami :) Składniki: 250g margaryny 1 ½ szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka ¾ łyżeczki soli ¾ łyżeczki sody ¾ łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki 2 czekolady ¾ szklanki płatków owsianych ¾ szklanki płatków kukurydzianych ¾ szklanki słonecznika (łuskanego) Miękką lub rozpuszczoną (letnią) margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy jajka, proszek, sodę, sól i mąkę. Do dobrze
Smakowy Rajtrochę pokombinować, no i tak powstały karmelkowe szyszki z ryżem preparowanym i prażonymi bakaliami :) Ps. Zachęcam również do obejrzenia przepisu na tradycyjne szyszki , czekoladowe szyszki i szyszki z białą czekoladą. Składniki: ½ kg krówek (ciągnących) 70g masła 60g ryżu preparowanego 160g bakalii np. orzechów włoskich, orzechów laskowych, słonecznika, migdałów etc. Bakalie kroimy, a następnie prażymy na gorącej patelni (bez dodatku tłuszczu
Smakowy Rajgdyż została z niej tylko pewna część. Na pewno jest bardzo stara, bo z tego co wiem dziadek korzystał z niej w młodości. Wafelki Pischinger zachwycą szczególnie amatorów gorzkiej czekolady :) Składniki: 250g masła lub margaryny 1 jajko 3 łyżki cukru (60g) 3 łyżki gorzkiego kakao (pełne) 1 szklanka orzechów lub migdałów ok. 120g (mielonych lub drobno posiekanych nożem
Smakowy Rajśmietankowego, ale bez niego krem nie był zły, więc jeśli wolicie bardziej mleczny posmak można zrobić krem bez olejku. Smak idealny dla tych, którzy lubią śmietanę, a nie lubią czekolady, kakao lub cierpią na chwilowy ich brak w kuchni :) Składniki: 250g masła lub margaryny 1 ½ szklanki cukru ½ szklanki mleka lub słodkiej śmietany 250g mleka w proszku Ok. 1/2 aromatu
Smakowy Rajbiszkopty, wiśniówkę mieszamy z sokiem z cytryny, nasączmy biszkopty na biszkopty wykładamy po kilka łyżek pianki w każdym kolorze, powtarzamy aż do wypełnienia foremki:) wierzch możemy udekorować wiórkami z czekolady białej lub gorzkiej, bądź zalać galaretką, czy też ozdobić bitą śmietaną:) SMACZNEGO! P.S kolory galaretek zależą od waszych upodobań smakowych, możecie także zachować równe warstwy a biszkopty pominąć lub zamienić
Luźna Kuchniasztywno. Dodać cukier puder i mascarpone i ubijać jeszcze chwilę do wymieszania składników. 6. Biszkopt z galaretką wyjąć z lodówki, posmarować masą i wyłożyć na nią Delicje (czekoladą do dołu). Na ciastka ułożyć wiśnie i całość zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Po tym czasie można ozdabiać. A tak sobie poradziłam, gdy się okazało
Kto ugości moich gości?Ciasto wychodzi nie za słodkie, pełne zdrowych składników, o uroczym kolorze :) Coś dla dbających o linię słodyczoholików, a w szczególności tej piękniejszej (podobno) płci :) Zamiast wgryzać się w tabliczkę czekolady, lepiej zaserwować sobie taką dietetyczną, ale nadal smaczną alternatywę słodkiego co nieco. A taki sobie prezent sprawiłam na Dzień Kobiet :) Składniki na keksówkę - o wymiarach 30x12x8 cm (LxWxH
Grunt to przepis!Najbardziej pracochłonna była dekoracja, reszta to pikuś ;) Przepis na ciasto Składniki na spód ciasta: 250 g markiz czekoladowych z nadzieniem czekoladowym 50 g roztopionego masła 50 g roztopionej czekolady (opcjonalnie, jeśli chcecie żeby spód był słodszy) Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy w malakserze i ugniatamy ciasto i przekładamy do delikatnie wysmarowanej masłem formy. Wstawiamy do lodówki. Składniki
W kuchennej krainie