czekolada - 27946 przepisów (strona:1408/1864)

ZUPA MIGDAŁOWA NA MLEKU KOKOSOWYM 224

Wyścig wózków z zakupami pomiędzy sklepowymi półkami trwa. W szrankach stają wszyscy - młodzi i starsi, chłopacy i dziewczyny, single i szczęśliwie sparowani. Przepychanki przy półce z czekoladą i kilometrowe kolejki przy kasie. Święta. Nie rozumiem przedświątecznego szaleństwa zakupowego. Nigdy nie rozumiałam i zapewne nie zrozumiem. Dla mnie święta to czas magiczny, może bardziej jako świecki zwyczaj, aniżeli tradycja religijna

W kuchni Karmel-itki
KORA ORZECHOWA 237

budyniową dzielimy na 3 części. Układamy: 1 blat ciasta orzechowego, na to rozsmarowujemy pierwszą część kremu, na kremie układamy delicje (każdą delicje moczymy kilka sekund w przygotowanym wcześniej ponczu) czekoladą do dołu, lekko wciskając w ciasto.  Na delicje wykładamy drugą część kremu i przykrywamy drugim plackiem. Następnie wykładamy trzecią część kremu, pokrojone  w plasterki brzoskwinie, a na wierzch

Walijskie Pichcenie
Ciasto meksykańskie mocno czekoladowe p. Joanna Łyga – danie konkursowe 445

Czekolada – tak – w każdej postaci. Jesteśmy zauroczone ciastem, musi być dobre i już niebawem przetestujemy. Ciasto meksykańskie mocno czekoladowe p. Joanna Łyga Drukuj przepis Składniki 2 szkl mąki (ok. 311g) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl kakao 1 łyżka cynamonu 1,5 szkl cukru 1 cukier waniliowy 6 jajek 3 łyżki kawy rozpuszczalnej (rozpuszczonej w 3 łyżkach

CoolinarniePL
Ryba wpływa na wszystko. Śledź z suszoną śliwką i żurawiną. 202

też. Znaczy z tym deserem to się zgodzą tylko panie w ciąży i głębokim PMSie. Panowie mogą mieć obiekcję. Najcierpliwszy bez mrugnięcia okiem zniósł moje spożywanie śledzia z białą czekoladą i borówkami, stąd wiem, że to ten jedyny (lizu lizu przed świętami:P ). Myślałam, że większość kombinacji śledziowych dostępnych ludzkości spożyłam. Jadłam nawet kiszonego śledzia, na szczęście miałam zapalenie zatok

ladykitchen
Oszukane Bajaderki 146

ciastek, ciast, babek 1/3 szklanki mleka 5 daktyli 1 kieliszek Malibu 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu wrzosowego 1 łyżka oleju kokosowego 3 rozpuszczone krówki (cukierki rozpuszczamy tak jak czekoladę, w kąpieli wodnej) wiórki kokosowe do obtoczenia Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut i mielimy na pastę. Pokruszony biszkopt mieszamy ze wszystkimi składnikami (prócz wiórek kokosowych). Powinniśmy otrzymać wilgotną

Mango Papaja
Pierniczki 152

mniej niż 4 mm (podsypując jak najmniejszą ilością mąki) i wykrawać pierniczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 10 minut. Do ozdobienia: Pierniczki dekorować roztopioną czekoladą lub lukrem (cukier puder utarty z odrobiną wody lub soku z cytryny) i posypać np. cukrowymi koralikami, płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi. Smacznego

Oryginalny smak
Tiramisu 153

dłuższego czasu. Nigdy wcześniej go nie robiłam, ale po przejrzeniu kilku przepisów stwierdziłam, że jest zaskakująco proste. W większości tych przepisów występują biszkopty podłużne oraz gorzkie kakao czy czekolada. Ja zamieniłam je na biszkopty okrągłe i słodkie kakao. I chyba był to strzał w dziesiątkę, bo moja Druga Połówka stwierdziła, że nigdy tak dobrego tiramisu nie jadła :) Polecam też efekt

Zakręcony Widelec
Piernik litewski z bakaliami 352

szansę na zakalec. Jeśli robimy ciasto w jednej większej blaszce to pieczemy około 80 minut. W obu przypadkach należy sprawdzić ciasto patyczkiem przed wyjęciem. Wystudzić i polać lukrem lub czekoladą. Smacznego Post Piernik litewski z bakaliami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
WEGAŃSKI torcik tiramisu BEZ GLUTENU 291

była dobra zabawa. Deser jest delikatny, rozpływa się u ustach i jest bardzo sycący, więc radzę kroić nieduże porcje. W smaku interesujący, czuć w nim kokos, kawę i czekoladę. Wygląda bardzo apetycznie. Przed przystąpieniem do przygotowań proszę dokładnie przeczytać przepis. Mleczko kokosowe musi poleżeć trochę w chłodnym miejscu, żeby się rozwarstwiło. Jeśli nie chcemy daktyli i orzechów zalewać wrzątkiem, możemy

Mała Cukierenka
Marcepanowe ciasteczka z galaretką 141

Odstawić do lodówki na około 15 minut . Wykonanie masy marcepanowej : Marcepan utrzeć z jajkiem i 2 łyżkami mąki . Jeśli nie dostaniecie surowej masy marcepanowej to dajcie batonik marcepanowy w czekoladzie ( dlatego dodałam mąkę ) a jeśli będziecie mieć surowy marcepan to utrzyjcie tylko z jajkiem. Ciasto rozwałkować , wykrawać serduszka . Ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Szpryckę napełnić masa marcepanową

Sama słodycz i szczypta chili
Pulchne, wyrośnięte pierniczki! 357

minut w temp. 200'C. Gdyby ciasto się kleiło, warto posypać sobie dłonie mąką. Gdy pięknie wyrośnięte pierniki wyrosną i będą gotowe, studzimy je, a następnie dekorujemy (czekoladą lub lukrem lub czym Wam podpowie wyobraźnia). Naprawdę dziękuję za ten przepis, ponieważ pierniki niekonwencjonalne, nie są suche ani twarde, mają smakowity posmak i troszeczkę smakują jak nasze "Katarzynki". Pyszne

Kitchens Alphabet
Pierniczki mocno korzenne 413

akurat gwiazdki. Piec w temp.180 stop. około 10 minut. Ozdabiamy jak nam wyobraźnia nakaże .Ja masę marcepanową zagniotłem z kakao i wyciąłem małe serduszka i kółka, które polałem odrobiną czekolady i przykleiłem na gwiazdki

Kulinarny karnet Christophera
Piernik staropolski dojrzewający 622

piernika z ciasta, które leżało w mojej lodówce przez ostatnie kilka tygodni :) Mój piernik już jest upieczony, przełożony powidłami i teraz grzecznie czeka do 23-go grudnia na oblanie czekoladą.  Poniżej znajdziecie ZDJĘCIA Z DRUGIEGO ETAPU PRZYGOTOWAŃ. Po PEŁNY PRZEPIS oraz zdjęcia z pierwszego etapu przygotowań zapraszam  TUTAJ

My Culinary Art
Pomarańczowa masa- orange curd, bez jajek i masła! 341

gotować na małym ogniu, aż masa zgęs tnieje (ok 30min.). Z podanych składników wyszło mi sporo masy, którą wypełniłam duże ciasto (pokażę w najbliższym czasie więc jeżeli ktoś lubi czekoladę i pomarańcze, to warto zaglądnąć) oraz jeden mały słoiczek

Kraina Miodem Płynąca
Tort czekoladowy z adwokatem pachnący pomarańczą 155

cukier- 140 g * kakao- 30 g Krem: * śmietanka 36%- 200 g * mascarpone- 250 g * cukier- 1/2 szklanki * adwokat- 150 ml * skórka z pomarańczy- 1 łyżka Dodatkowo: * starta gorzka czekolada- 2 kostki * skórka z pomarańczy- 2 łyżki Biszkopt: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nastawić na 160 stopni. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania