korzystam dwa razy z tego samego przepisu mimo, że dany przepis jest świetny..ja lubię wyszukiwać nowe przepisy i eksperymentować .. Córka jednak zapowiedziała ,że rogaliki mają być z czekoladą ..taką do smarowania ..i ma być takie ciasto ..a nie inne.. nie z innego przepisu na rogaliki...tylko właśnie takie... 500 g mąki 2 łyżki miodu
Moje domowe kucharzeniekubków pomiarowych o różnej pojemności jest oznakowany odpowiednią wartością podaną w mililitrach. Miarki kuchenne służą nie tylko do odmierzania płynnych i sypkich produktów. Możecie je wykorzystać do rozpuszczania masła, czekolady czy też przygotowywania lukru lub polewy. Dzięki temu, że każdy z miarek kuchennych mieści się w kolejnym cały zestaw zajmuje mniej więcej tyle miejsca, co zwykły kubek na herbatę, bądź
Moje domowe kucharzeniemarcu najczęściej zaglądaliście między innymi do przepisów na sałatki.... Wyświetleń w lutym ogółem było 123 858.. Dziękuję i zapraszam do dalszego odwiedzania. Zapraszam również do akcji z czekoladą w roli głównej i do akcji Babki i babeczki .. Gulasz z żołądków Sałatka z makaronem Gulasz z piersi kurczaka z warzywami Surówka z sałaty lodowej Sałatka z makaronem Proste
Moje domowe kucharzeniewypiekania takowych smakołyków. Gofrownica ma trzy wymienne wkłady...można w niej piec gofry,orzeszki oraz ciasteczka w kształcie choinki, bałwanka itp..Ja piekłam już gofry z dodatkiem czekolady...gofrownica jednak ma za słabą moc...700 W to jednak ciut za mało...i trzeba troszkę dłużej piec gofry niż to sygnalizuje lampka kontrolna..Orzeszki ..piekłam już dwa razy
Moje domowe kucharzenieDupcia :) Składniki na masę marcepanową: 200g migdałów w płatkach 250g cukru pudru 1 łyżeczka aromatu śmietankowego 1 cukier waniliowy Gellwe 2 kieliszki likieru śmietankowego Polewa: 1 tabliczka czekolady mlecznej 50g margaryny 0,5 szklanki mleka 3,2% Migdały mielimy na mączkę (ja użyłam blendera), do gotowego "puchu" dodajemy likier, aromat, cukier puder i niezmielony cukier waniliowy (dodaje efekt chrupania
Emcia Pichciprzez ok. 1 minutę do utworzenia gęstej piany. Przelewamy zawartość shaker'a do wysokiej szklanki, dodajemy syrop (po ściance) i kostki lodu. Możemy udekorować całość przyprawą korzenną lub startą czekoladą
Emcia Pichcijest Pac Man zjadający duszka i trupia czaszka :) Następny rozdział został poświęcony przepisom na różne rodzaje kaw - od tradycyjnej małej czarnej po Babychino, Chai Latte czy też gorąco czekoladę. Pokuszono się tutaj również o stworzenie zbioru ciekawych kawowych drinków, które w większości zawierały dodatki alkoholu. Wszystkie przepisy są zwieńczone aromatycznymi zdjęciami, które niesamowicie zachęcają do wypróbowania każdego z nich
Emcia Pichcikaszy jaglanej 1 jajko 3 łyżki mąki 3 łyżki mleka 2 łyżeczki błonnika kakaowego 3 łyżeczki czekoladowych piegów (z Lidla) 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego Olej do smażenia Starta czekolada do dekoracji Przepis: Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po jej ostudzeniu dodajemy jajko, mąkę, mleko, błonnik oraz cukier i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy kropelki czekoladowe
Emcia PichciSkładniki: 1 łyżka otrąb pszennych 3 łyżki otrąb owsianych 8 łyżek soku jabłkowego 5 łyżek mleka 3 łyżki cruchy bananowe z czekoladą Przepis: Otręby wsypujemy do miseczki i zalewamy sokiem jabłkowym i odstawiamy do nasiąknięcia na ok. 20 minut. Następnie przekładamy nasączone otręby do garnuszka, dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 minut ciągle mieszając. Gotową owsiankę
Emcia Pichciżywności funkcjonalnej. Crunchy bananowe należące do kategorii produktowej „Crunchy” to płatki zbożowe, które powstają w procesie powolnego, dokładnego opiekania. Po opiekaniu dodawane są do nich chipsy bananowe i czekolada. Głównym składnikiem jest pełne ziarno owsa, które wśród zbóż wyróżnia się największą zawartością błonnika pokarmowego. Crunchy bananowe zawiera 7,1 % błonnika pokarmowego. Dzięki takiej zawartości stanowi ono doskonałe uzupełnieniem codziennej zbilansowanej
Emcia Pichciserem to przepis z książki Ewy Wachowicz „Ewa gotuje- szybko”. Deser bez pieczenia z herbatników i sera, który jest oblany czekoladą i posypany prażonymi płatkami migdałów. Szybki i prosty w wykonaniu a efekt końcowy wygląda zaskakująco. Najlepszy następnego dnia gdy herbatniki wystarczająco zmiękną. Post Herbatnikowy domek z serem
Marta Gotujetrzeba się nimi cieszyć póki trwa na nie sezon. Można z nich wyczarować naprawdę pyszne ciasta i desery. Dla mnie najlepszym połączeniem są wiśnie z czekoladą. I właśnie dzisiaj chciałabym Wam przedstawić przepyszne ciasto na spodzie z sucharków wymieszanych z nutellą. Masa zrobiona jest z śmietany kremówki z dodatkiem serków
Marta GotujeThe post Kawowe ciasto z borówkami, galaretką i bitą śmietaną appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojemoże się uda. Kilka zdjęć mam dla Was, więcej dzieje się na Instagram-e. Trzymajcie kciuki, żeby ten tydzień był spokojny ... * nagroda w konkursie * zupa bratowej :) * miętowa czekolada niemiecka szału nie zrobiła - ale źle o niej nie mówię * jabłuszka od koleżanki cioci :) * rewelacyjnie gasiła pragnienie lemoniada z papierówek * będą smażone :) * smażone kwiaty cukinii - pyszne! * pyszne placuszki
Magiczne Życie MartyWczoraj bedac na zakupach wzielam ciasto w rulonie myslac, ze to jest tak jak w Polsce ciasto francuskie. Chcialam z niego zrobic ciasteczka z czekolada i dzemem. No i jak postanowilam tak zrobilam. Wyciagnelam ciasto z opakowania podzielilam na 30 kwadracikow i nakladajac czekolade albo dzem formowalam wraz z moja siosra ciastka. Poniewaz dopiero sie ucze cukiernictwa nie byly
Klaudynkowa kuchnia