jednolitej konsystencji. Orzechy mieszamy z płatkami i zalewamy masłem z miodem. Mieszamy. Owoce przekładamy do naczynia do tarty, przykrywamy mieszanką z płatków owsianych, z wierzchu rozrzucamy (opcjonalnie) kawałki gorzkiej czekolady. Wkładamy do piekarnika na 25-30 minut w temperaturze 165 stopni góra-dół
BaRepasPodoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam również: Financier z rabarbarem i białą czekoladą Galette z rabarbarem i truskawkami
Chilli Czosnek i Oliwabiszkoptem, na to tężejąca galaretka z brzoskwiniami i druga połowa masy serowej - gdyby zdążyła się ściąć to można na kilka sekund wstawić do mikrofalówki. Na wierzch ciasta można zetrzeć czekoladę
Jadło i czytadłobazie prawdziwego sera twarogowego. Nie znajdziecie tutaj problematycznej żelatyny i tłustej śmietany. Gotowy sernik przechowujemy w lodówce :) Tylko taki kawałeczek udało mi się uratować :) Spód: 200 g pierniczków w czekoladzie z nadzieniem śliwkowym 100 g herbatników maślanych 50 g masła, roztopionego Składniki wrzucamy do misy miksera i blendujemy do uzyskania mokrej masy o miałkiej konsystencji. Tortownicę o średnicy
Chocolate Muffin Blogulubione składniki, np.: płatki owsiane, kukurydziane, jęczmienne lub żytnie suszone owoce: morele, śliwki lub figi – poprawiają przemianę materii różne orzechy, pestki słonecznika lub siemię lniane miód lub kawałki czekolady jako sposób na posłodzenie jogurt naturalny lub owocowy Sposób przygotowania: Mieszamy składniki musli ze sobą, a następnie dodajemy je do jogurtu (owocowego lub naturalnego). Jemy! Źródło: eska.pl
WojnaNaSmaki.plzdrowe, pożywne, często pakuje je na spacer jako przekąskę (na jednym ze zdjęć możecie się sami przekonać ;) Nie są słodkie, więc można dodać łyżkę miodu, cukru czy trochę czekolady, ja dodaję posiekane daktyle. Przepis znalazłam już dawno i gdy otrzymałam amarantus od mamusi bardzo często piekę te ciasteczka. Polecam! Składniki: 2 jajka szklanka bakalii 2 szklanki amarantusa ekspandowanego szczypta soli
NA MOIM TALERZUmogą smakować. W tym roku na dzień dziecka dostałam swoją pierwszą maszynkę do lodów :) I się zaczęło... Było już kilka smaków lodów - waniliowe, śmietankowe, z sosem malinowym, z białą czekoladą i przyszedł czas na coś lekkiego. Dziś zapraszam Was na pyszne lody jogurtowo - truskawkowe. Bardzo proste do przygotowania, a taaaakie dobre :) Polecam z całego serca! Składniki
Plate of Joybezowymi. Dla nas to była zawsze rozkosz dla podniebienia - połączenie różnych tekstur - od delikatnego kremu po cudowną chrupkość bezy. Choć u nas głównie było to klasyczne połączenie smaków - czekolada czy orzechy, to dziś chcemy zaproponować Wam troszkę inną wariację smaków ;) Do ubitych białek dodaliśmy wiórki kokosowe i chyba nie musimy Wam mówić jak piękny zapach unosił się w mieszkaniu
Plate of Joyjedzenie właśnie w CRUDO było wyśmienite! Zjedliśmy na obiad ryby i były przepyszne - delikatne i rozpływające się w ustach, a szef kuchni poczęstował nas swoją specjalnością - musem z gorzkiej czekolady - powiemy Wam zupełnie szczerze - lepszego nie jedliśmy! Mamy nadzieję, że w tym sezonie choć raz przyjedziemy do Trójmiasta. I już wiemy gdzie skierujemy swoje pierwsze kroki! CRUDO - z całą pewnością
Plate of Joywymieszać , dodać masło i znowu wymieszać dokładnie. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,(38 x 27) układam biszkopty, wylewam gorącą masę, jak troszkę przestygnie, ale nie całkiem, wykładam delicje, czekoladą do góry. Odstawiam do wystudzenia. Galaretki poziomkowe rozpuszczam w 400 ml gorącej wody, studzę . Następnie przygotowuje masę śmietankową. Śnieżki ubijam z mlekiem wg wskazań producenta, można
Takie tam pichceniepół kwadratowej blaszki - 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych ( najlepiej niesiarkowanych) - 3-4 łyżki miodu - 4 łyżki oleju kokosowego - 1 awokado (dojrzałe) Polewa ( można pominąć) - gorzka czekolada (100g) lub olej kokosowy wymieszany z kakao i miodem: - 1/4 szklanki oleju kokosowego - 2 łyżki miodu - 1/4 szklanki kakao Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki w blenderze, można też zrobić to ręcznie
zdrowa vege kuchniatradycyjny sposób przysmaki z różnych stron świata i mnóstwo regionalnych przysmaków Były również liczne pokazy: Coś co zasługuję również na miejsce w moim poście-owoce w czekoladzie(świetna sprawa dla małych niejadków) Imprezę oceniam na 5+.Pewnie coroczny wyjazd do Poznania stanie się naszą rodzinną tradycją. Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytczekoladowa (u mnie Dr Oetker) Kisiel instant w kolorze czerwonym( u mnie Dr Oetker-maliny z żurawiną i hibiskusem) mazak czerwony Dr Oetker Sposób przygotowania: Wszystkie składniki(oprócz czekolady i kisielu) dokładnie odmierzamy,łączymy i wyrabiamy ciasto o konsystencji plasteliny. Z ciasta formujemy kuleczki,delikatnie je spłaszczamy i robimy w środku dziurkę. Pieczemy ok.10 minut w temperaturze 175 stopni
Wielki apetytprzygotowania: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę i odstawiamy na 20 minut. Naleśniki smażymy na suchej patelni ( bez dodatku tłuszczu). Podajemy na ciepło z owocami,syropem klonowym,czekoladą,likierem jajecznym lub zupełnie z czymś innym,co tylko wpadło nam do głowy. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytcukrem pudrem na gładką masę. Jeśli lubimy masło z kawałkami orzechów miksujemy je odrobinę krócej. Moje dzisiejsze II śniadanie z wykorzystaniem domowego masła orzechowego BelVita (z orzechami i czekoladą) przełożona masłem orzechowym i kawałkami banana. Łatwa, szybka i pożywna przekąska, która świetnie smakuje z naszym masłem orzechowym. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetyt