gdyż pamiętam jak przeglądać półki z piwami i mój wzrok zatrzymał się na pięknej śnieżnobiałej puszcze. Nie miałam ochoty na trunek ale moje skojarzenie poprawiało mi stanowczo apetyt- biała czekolada. Jakoś nie mogłam oprzeć się ochocie spróbowania napoju zapewne dla tego, że mózg już wysłał sygnał o słodkości rzeczy którą widzę przed sobą. Podejrzewam
ciastkarnia na kruchym spodziemiały puch i dodajemy stopniowo ostudzony budyń. Ciasto przekładamy jak na zdjęciu: ciasto kruche, masa, cisto kokosowe, masa, ciasto orzechowe, masa i ciasto kruche. Polewa według uznania. Polecam roztopioną czekoladę. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzienakładamy ją na ciasto, a na wierzch ostatnia warstwa herbatników, która należy posmarować pozostałą ilością masy krówkowej. Pozostało tylko ułożyć okrągłe biszkopty i dla dekoracji polać je czekoladą. Gotowe ciasto trzymamy około 30 minut w lodówce. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziebakalii, jakoś w ciągu roku nie jadam go tak często jak w okresie świat. Co tu dużo pisać, polecam ten przepis. Dla lubiących większe dawki słodyczy polecam dodanie kawałków czekolady, bardzo dobrze smakuje z białą. Składniki: 2 szklanki mąki 4 jajka szklanka bakalii pół szklanki orzechów drobno posiekanych szklanka cukru 150 g margaryny aromat rumowy lub kieliszek rumu
ciastkarnia na kruchym spodzieciasto bardzo pęcznieje. Pieczemy 50 minut w 170 stopniach. Gotowe ciasto należy trzymać z chłodnym miejscu minimum 2 tygodnie. Pod koniec tego czasu można dla smaku polać piernik roztopioną czekoladą. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziewierzch upieczonego wcześniej ciasta. Całość sernika pieczemy 45 minut w 160 stopniach. Należy uważać, żeby nie przypiec wierzchu ciasta za bardzo. Dekoracja według uznania, ja polałam sernik roztopioną czekoladą i lukrem. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziekajmakową, jeżeli nie mamy należy mleko skondensowane gotować 3 godziny do uzyskania masy. Można dekorować według uznania, ja użyłam wiśni i płatków migdałowych, można też stworzyć wzorki z roztopionej czekolady lub co nam podpowie wyobraźnia:) Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieblenderem, tam samo podstępujemy z truskawkami. Do pucharków dajemy dwie łyżki śmietany następnie mus morelowy, truskawkowy i tak do zapełnienia. Wierzch ozdobiłam pokrojonymi suszonymi morelami oraz wiórkami z gorzkiej czekolady. Deser nadaje się odrazu do zjedzenia
ciastkarnia na kruchym spodzieciasta na blaszce. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Gdy ostudzimy je należy przeciąć eklerki na pół i przełożyć ubitą wcześniej śmietaną. Można również polać je czekoladą, smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieświąt bez piernika a zimy bez ciepłej czekolady i pierniczków do chrupania. Takie jest moje zdanie i tego trzymam się od kilku lat. Pierniczki są stałym bywalcem zimowych wieczorów, przepis na nie ostałam od mojej cioci. Potrafiłam zjeść ich całą dużą miskę, są mono korzenne, słodkie i nie da się im powiedzieć nie:) haha moje uzależnienie. Przyznaję się moimi
ciastkarnia na kruchym spodziełasuchowania. Jest to moja pierwsza babka drożdżowa ale na pewno nie ostatnia bo bardzo nam zasmakowała. Myślę, że świetnie się w niej sprawdzą zamiast rodzynek kawałki gorzkiej czekolady. Składniki: 50 g drożdży szklanka mleka 500 g mąki 3/4 szklanki cukru 60 g masła 3 jajka szczypta soli garść rodzynek sok z jednej pomarańczy i starta skórka Wykonanie: Drożdże
ciastkarnia na kruchym spodziestół. Ja życzę was smacznego jajka i do zobaczenia po świętach, odpoczywajcie i bawcie się. Pozdrawiam Mazurek z masą kajmakową http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2013/03/mazurek-z-masa-kajmakowa.html Babka ajerkoniakowa w polewie z białek czekolady http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2013/03/babka-ajerkoniakowa-w-biaej-czekoladzie.html Babka czekoladowo pomarańczowa http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2013/03/babka-czekoladowo-pomaranczowa.html Babka cafe latte http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2014/04/babka-cafe-late.html Babka kawowa http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2014/04/babka-kawowa.html Mazurek pomarańczowy http://ciastkarnia-na-kruchym-spodzie.blogspot.no/2014/04/wielkanocny-mazurek-pomaranczowy.html Babka tulipan
ciastkarnia na kruchym spodziestopni + do dekoracji: 2 łyżki cukru trzcinowego, 2 plasterki mango ( przejdź do przepisu ) Sernik na zimno z Matchą Składniki: 150g herbatników maślanych 70g masła 2 tabliczki białej czekolady 700g serka do serników z wiaderka 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 2 płaskie łyżki herbaty matcha 4 płaskie łyżeczki żelatyny 1/2 szkl. wody ( przejdź do przepisu ) Źródła: E-Herbata Natura herbaty
My Culinary Artnią fajnie bawić. Oczywiście ze wzglądu na zbliżające się Święta Wielkanocne nie mogłyśmy się powstrzymać i zrobiłyśmy mały obrazek z bazi na górnej części tortu. Użyłyśmy do tego roztopionej czekolady w kąpieli wodnej i płatków migdałowych. Jak zrobicie coś fajnego, pochwalcie się swoimi dziełami na facebooku lub blogu i piejcie z dumy jak my, że stworzyliście takie cudo
Kolizje SmakówKrem: 330 ml śmietanki 36% 500 g mascarpone łyżka aromatu waniliowego 1-2 łyżki cukru pudru 4 banany Dekoracja: 3 opakowania ciasteczek Hit 1 opakowanie drażetek Mimi w mlecznej czekoladzie Przygotowanie tortu zaczynamy od upieczenia biszkoptów. Ubijamy białka z cukrem, a następnie dorzucamy żółtka. Do powstałej masy dokładamy przesianą mąkę i mieszamy delikatnie łyżką lub łopatką. Masę rozlewamy
Kolizje Smaków