PASTA Z TWAROGU I MAKRELI WĘDZONEJ SKŁADNIKI 250 gramów półtłustego lub tłustego twarogu; 1 duża jak najświeższa makrela wędzona; dymka lub szczypiorek; gęsta, kwaśna śmietana; sól
Kuchnia TomkaJAJKA Z CHRZANEM IDEALNE DO WĘDLIN Jajka z chrzanem to magiczne zestawienie, które napełnia mnie szczęściem. Mocno palący w gardło chrzan doskonale współgra z gotowanym jajkiem
Kuchnia TomkaDziś mam propozycję dla wielbicieli domowego smalczyku. Przepis dostałam od bratowej. Bardzo chwaliła, więc musiałam wypróbować. Powiem Wam, że nie przesadzała, smalec jest
Agusiowe smakołykiPomysł na ten pasztet zrodził się w mojej głowie po ugotowaniu niedzielnego rosołu. Warzonego na mięsie z kurczaka, indyka i kaczki. Przyrządzenie pasztetu nie jest skomplikowane
R'n'G KitchenJest to bardzo popularny chlebek, to jest moja wersja i mój smak. Polecam. Wykonanie ciasta – Drożdże wkruszyć do kubka, dodać cukier, 1 łyżkę mąki i
Kuchnia PokoleńSuper wilgotny i aromatyczny chlebek orzechowy na słodko. Dodatek skórki pomarańczowej nadaje mu zimowego i świątecznego charakteru :) Składniki (keksówka o wymiarach dna 23x8 cm.): 250 g
Delicious Place5/5 - (3 votes) Domowy smalec ze skwarkami i jabłkiem, prosty przepis Domowy smalec ze skwarkami i jabłkiem to klasyk polskich stołów. Potrawa wręcz obowiązkowa zimą w
Ogrodnik w podróżyJak tylko zobaczyłem ten przepis na Di bloguje , od razu wziąłem się do roboty. Pomyślałem, że pieczeń na śniadanie idealnie się nada. Problem polegał na
R'n'G Kitchen