Składniki : 3/4 szklanki ugotowanej drobnej kaszy jęczmiennej ok. 70 dag mięsa mielonego sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek 2 małe lub 1 duże jajko Przygotowanie: Do mięsa
Proste PotrawyCzasami proste rozwiązania są pod nosem ale ich nie widzimy. Zajrzałam na bloga do Olgi Smile i zobaczyłam ten przysmak, zrobiłam i jestem zachwycona. Polecam i
Moje Małe CzarowanieMyślałam już jakiś czas o pysznym śniadaniu, takim z pyszną kawą czy czekoladą a do tego jakieś szybkie i pyszne bułeczki. Pomysł przyszedł podczas przeglądania neta
Moje Małe CzarowanieDziś klasyka. Pasta jajeczna. Bardzo ją lubię. Najlepsza chyba tradycyjna, tylko jajka i szczypiorek, ale żeby urozmaicić dodaje różne dodatki. Często robię właśnie
Agusiowe smakołykiSkładniki : 1 kg surowego schabu 1 litr letniej, przegotowanej wody 1 i 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1 i 1/2 łyżeczki soli peklowej, u mnie sól
Proste PotrawyPyszne kanapki na śniadanie? kto lubi? takie na bogato? żeby smakowały, pachniały i wyglądały? Oczywiście prawie każdy uwielbia takie kanapki, ja też. Dziś moja propozycja mega
Moje Małe CzarowaniePesto w 2 minuty to prosty i szybki przepis na przygotowanie tego wyśmienitego dodatku do makaronu, pieczywa, grzanek. Przygotowując pesto, aromat bazylii i czosnku będzie się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Prozioki z białym serem – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Łubno-Opace, gmina Tarnowiec, powiat jasielski Proziaki, małe sodowe placuszki o wytrawnym smaku, to jeden z najlepiej znanych
Trzeci talerzCzęsto gdy zostaje nam mięso i warzywa z rosołu zastanawiamy się co tym razem z tym zrobić. Ja zazwyczaj robię pierogi
magiczna kuchnia KasiSkładniki 500 g mąki np. T450/500 275 g ciepłej wody 20 g drożdży świeżych lub 7 g suchych 1 łyżeczka miodu (ok. 15 g) 1 […
rozgotowanaTakie śniadanie na moim talerzu ląduje często. Lubię urozmaicenie a tutaj wszystko co mi trzeba jest czyli awokado, jajo i mięso. Polecam i Wam na dobry
Moje Małe CzarowanieOdrywane bułeczki czosnkowe Pieczywko przygotowuje się łatwo i szybko, ale równie prosto się je odrywa i zajada. Bułeczki są lekkie i puszyste, świetnie pasują do dań
Blog z ApetytemPieczeń rzymska z jajkiem sprawdzi się na co dzień i od święta. Bardzo ją lubię. Jest prosta do zrobienia, ładnie się prezentuje i
Agusiowe smakołykiKlasyczne bułeczki pszenne z sezamem są chrupiące z zewnątrz i bardzo puchate w środku. Takie bułeczki dosłownie rozpływają się w ustach. Bułeczki przygotujemy bardzo szybko, ale
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!