Jakiś czas temu miałam przyjemność być na warsztatach kuchni gruzińskiej i wiele się na nich nauczyłam. Między innymi zrobiliśmy chaczapuri pod bacznym okiem Gagika, rodowitego Gruzina ale wówczas robiliśmy chaczapuri adżarskie czyli z serem i jajem i niedługo pokażę tę wersję a dziś z mięsem, pyszne i bardzo aromatyczne. Idealne jako śniadanie, idealne jako obiad. W zależności od możliwości zjadających zjadamy 1 lub 2 chaczapuri. Są pyszne i warto pokusić się o ich zrobienie. Chaczapuri z mięsem - przepis CZYTAJ DA... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.