Składniki : ok.30 dag wątróbek drobiowych 10 kawałków suszonych pomidorów w oleju liść laurowi i kilka ziaren pieprzu 2 ząbki czosnku jeśli ktoś lubi sól, pieprz czarny Przygotowanie: Wątróbki umyć i ewentualnie namoczyć przez 30 min. w mleku- osączyć Do garnka wlać wodę dodać liść i pieprz, ciut posolić- zagotować Na wrzątek wrzucić wątróbki i gotować na wolnym ogniu ok. 10 min Po tym czasie wątróbki osączyć na sicie, ostudzić i wrzucić do blendera wraz z pomidorami i zmiażdżonym czosnkiem Przed dodan... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula