Domowy lawasz

Domowy lawasz

Domowy lawasz

Poznaj prosty i szybki przepis na domowy lawasz bez drożdży. Te cienkie, elastyczne placki z patelni idealnie sprawdzą się do kebaba, wrapów czy jako domowy zamiennik tortilli. Wystarczy kilka podstawowych i kilka minut smażenia. Lawasz z tego przepisu wychodzi miękki, elastyczny i pyszny. Czas przygotowania: 30 minut Trudność przygotowania:  łatwe Ilość porcji:  5 sztuk SKŁADNIKI : 250 g mąki 150 ml ciepłej wody 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczki soli 1. W misce mieszamy wszystkie składniki, zagniatamy gładkie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.