Nie ma nic prostszego niż zrobienie powideł. Do ich przygotowania potrzebne są jedynie dojrzałe i słodkie śliwki, wtedy nie potrzebujemy do powideł dodawać cukru. Powidła potrzebują trochę czasu, gdyż smaży się je kilka godzin, ja smażenie rozłożyłam sobie na 2 dni, smażyłam powidła w dwóch turach: 2 x po 1,5 godziny z nocną przerwą. Jeśli macie ochotę to możecie dodać do powideł różne korzenne przyprawy, czy dodatki w zależności od preferencji, może to być cynamon, wanilia, ale można dodać kakao, czy też czek... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci